Een echtscheiding brengt veel vragen en onzekerheden met zich mee. Naast juridische zaken, zijn er bij een echtscheiding ook vragen over hoe het met de voogdij van de kinderen moet, hoe de financiƫn worden geregeld en wat de omgangsregeling moet zijn. Er moet stilgestaan worden bij zaken zoals de verplichte ouderschapsplan en wie waar gaat wonen zijn.

 

Scheiding en gevolgen

Daarnaast moet men niet vergeten dat bij een scheiding emoties als boosheid of juist verdriet ook erg meespelen. Als er kinderen bij de scheiding betrokken zijn, gaat de mediator met u na wat u als ouders belangrijk voor hen vindt. Hoe u als ouder in deze periode begeleiding en ondersteuning kunt geven aan uw kinderen. Uiteraard is het ook voor uw kinderen een periode waarbij zij zich afvragen hoe het verder zal gaan. Het is erg belangrijk om vast te stellen hoe u als ouders de toekomst voor uw kinderen wilt inrichten.

 

Scheiden met behulp van mediation

Wellicht vraagt u zich af wat mediation voor u kan betekenen wanneer u gaat scheiden. Als u gaat scheiden met het inzetten van mediation, kunt u de volgende ondersteuning verwachten:

- Soepele verloop van de scheiding doordat de mediator bemiddeld

- Problemen in de toekomst worden tegengegaan doordat u bij voorbaat al goede afspraken maakt

- Scheiden via mediation is qua kosten gunstiger dan scheiden middels een advocaat

- Een goede regeling omtrent het ouderschapsplan en omgangregeling

- Verdeling van mogelijke schulden en vermogen