Over ons

Potentia Legis is gevestigd in Rotterdam en gespecialiseerd in ondernemingsrecht en mediation. Onze gebieden van expertise zijn het Internationaal Bedrijfsrecht, Familierecht, Nederlands Bedrijfsrecht en Nederlands Strafrecht. Wij verzorgen heldere en op maat gemaakte oplossingen en services voor onze klanten. Potentia Legis is opgericht in 1998 door Tenzile Erdal.

Meer informatie

Recht

Tegenwoordig verwijst de term “recht” meestal naar het systeem van regels waarmee men de maatschappij ordent (wetsorde). Het recht kan worden onderverdeeld in disciplines, rechtstakken genoemd. De gebieden van expertise van Potentia Legis zijn het Internationaal Bedrijfsrecht, Familierecht, Nederlands Bedrijfsrecht en Nederlands Strafrecht.

Meer informatie

Mediation

Mediation is een methode die al meer dan 40 jaar wordt gebruikt voor het oplossen van geschillen. Deze geschillen en de partijen die erbij betrokken zijn over het algemeen van een civiele aard. De partijen worden in de gelegenheid gesteld om te onderhandelen over het geschil onder de supervisie van de mediator. Tenzile Erdal is gecertificeerd expert mediator bij Potentia Legis.

Meer informatie

Neem gerust contact op, wij helpen u graag verder met uw vragen

vraag het onze experts
“Ons team bestaat uit mensen die vanuit hun professionele expertise en met een groot gevoel voor verhoudingen samenwerken om oplossingen te vinden”

INTERNATIONAAL HANDELSRECHT

Het is een rechtsgebied dat zich bezighoudt met goederen en diensten en internationale commerciële contracten tussen bedrijven die in verschillende landen wonen of buitenlandse handelaren.

ONDERNEMINGSRECHT

Potentia Legis is gespecialiseerd in het opzetten, ontslaan, fuseren / overnemen en wijzigen van transacties van binnen- en buitenlandse ondernemingen op het gebied van vennootschapsrecht.

BEDRIJFSRECHT

Het arbeidsrecht, met zijn definitie in het arbeidsrecht, is het reguleren van de rechten en verantwoordelijkheden van de werkgevers en de arbeidsomstandigheden en werkomgeving van de werknemers die werkzaam zijn op basis van een arbeidsovereenkomst.

FAMILIERECHT EN INTERNATIONAAL FAMILIERECHT

Potentia Legis dient de privacy van het privéleven met grote zorg en aandacht, in het kader van het Burgerlijk Wetboek, de Wet op de burgerlijke rechtsvordering en de bepalingen van de relevante internationale verdragen en wetten.

ARBITRAGE

Arbitrage is de ultieme oplossing van geschillen tussen de partijen door mensen die rechters worden genoemd, in plaats van door nationale rechtbanken. Stel je met andere woorden voor dat je een commerciële zaak hebt die binnen 6 maanden na het verzamelen van het bewijs eindigt. Het is ook goedkoper dan een rechterlijke beslissing.

MEDIATION

Mediation is een vrijwillige alternatieve geschillenbeslechtingsmethode die wordt uitgevoerd met deelname van de mediator in een neutrale en objectieve positie, waarbij de partijen bij elkaar komen om te praten en te onderhandelen om het geschil op te lossen.

EXPERTISEGEBIEDEN

RECHT

Ondernemingsrecht
Internationaal Handelsrecht
Familierecht en Internationaal Familierecht
Bedrijfsrecht
Arbitration
MEDIATION

NEEM CONTACT OP